Vier praktische interieurproducten

Als u toch aan de slag gaat met het interieur, kan het handig zijn om aan een paar aanvullende zaken te denken. Bijvoorbeeld de keuze van de plinten. In het algemeen geldt: hogere plinten geven een luxere uitstraling.

Plinten in vele stijlen en voor speciale toepassingen

Wat betreft sfeerbeleving: strak afgewerkte plinten passen goed in een modern interieur; klassieke plinten met een randje of reliëf juist beter in een landelijke, romantische inrichting.

Denk ook eens aan zogenoemde renovatieplinten: holle plinten om kabels achter te verwerken. De uitsparing in renovatieplinten zijn ook erg geschikt om over bestaande plinten heen te plaatsen, bijvoorbeeld bij plavuizen.

Schoonloopmat op maat

Uw interieur begint bij de voordeur! Als u investeert in een fraaie nieuwe vloerbedekking in de hal van uw woning, bespaar dan niet op de deurmat. Investeer in een praktische schoonloopmat, zeker als u kinderen of honden heeft. Ze zijn verkrijgbaar in diverse dessins en kunnen op maat worden gemaakt, bijvoorbeeld voor een speciale uitsparing in het beton of de bekleding van de vloer. Schoonloopmatten zijn praktisch en duurzaam: ze gaan minstens tien jaar mee. Niet alleen handig bij de voordeur, maar ook bij de tuindeur.

Voor zakelijke toepassing: ze kunnen ook met uw bedrijfslogo worden geleverd.

Een zogenoemde spaghettimat heeft extra lange haren, waardoor vuil van buiten extra goed van uw schoenen wordt geborsteld.

Krasvrije meubels

Nét een nieuwe vloer en nu al krassen van de meubels? Denk dan aan speciale scratch-no-more stoeldopjes en stoelglijders, die onder de poten kunnen worden geschroefd. Niet alleen handig voor stoelen of banken, maar ook voor bijvoorbeeld bijzettafeltjes. Zo beschermt u uw nieuwe vloer optimaal.

Bijpassende kussens

Overweegt u de aanschaf van nieuwe gordijnen? Denk dan ook eens aan bijpassende kussens van dezelfde rijke stof. In dezelfde (ton-sur-ton) of juist een fraaie contrasterende kleur. Uw interieurinrichter kan deze kussens in één moeite mee op maat laten maken.

Wastip: was de kussenslopen tegelijk met de gordijnen op 30 graden, in een kussensloop. Dan kunt u de plooihaakjes gewoon aan het gordijn laten zitten.

Met deze praktische aanvullingen op uw interieur beleeft u er nog veel meer en langer plezier van. Ze maken de nieuwe inrichting echt áf.

Terug naar de andere blogs