Binnenzonwering op maat

Binnenzonwering is raambekleding aan de binnenkant van uw raam, die zon (en dus warmte) buiten houdt en heel decoratief kan staan in uw woning. Goede binnenzonwering is effectief tegen de zon én tegen inkijk. U kunt er qua stijl en smaak helemaal uw eigen draai aan geven. Verder hoeft u alleen rekening te houden met de maatvoering van uw raam. Alle onderstaande producten kunnen volledig op maat worden gemaakt.

Jaloezieën van bamboo, met en zonder ladderband

Jaloezieën zijn er van hout en van aluminium. De houten uitvoering heeft een Scandinavische, wat landelijke uitstraling. Aluminium jaloezieën zijn duurzaam en meer geschikt voor een strakke, industriële sfeer. Met een speciale coating zijn aluminium jaloezieën bijvoorbeeld ook ideaal voor sanitaire (‘natte’) ruimtes, zoals een badkamer of douche.

Wilt u daar toch liever hout, kies dan voor jaloezieën met een ‘wood-look’; nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Budgetkeuze

Rolgordijnen zijn nog steeds een gewild product. Je kunt ze mooi strak afwerken, met een fraai frame rondom en dito koordjes om ze te bedienen.

Rolgordijn in woonkamer

Ze zijn relatief goedkoop, terwijl ze bijzonder goed verduisteren. Daarom worden rolgordijnen vooral toegepast in slaapkamers, maar ook in keukens.

Tegenwoordig worden ze zelfs geleverd met afstandsbediening en/of smartphonebediening.

Vouwgordijnen zorgen voor veel sfeer, maar passen minder goed bij een strakke inrichting. Bij een klassieke stijl passen gordijnen met plooien of wave. Die staan elegant en chic, ook bij een modern interieur.

Een plisségordijn in verduisterend of half-verduisterend maakt uw interieur helemaal af. U kunt kiezen voor volledige of halve verduistering en alles ertussenin. Ze zijn flexibel verstelbaar, met de bottom-up/top-down-techniek. Ze zijn zelfs toepasbaar op draai-/kiepramen.

Duette in eetkamer

Dat geldt ook voor duettes, een speciaal soort plisségordijn met honingraatstructuur. Door die speciale structuur houden ze licht en warmte nóg beter buiten. Duettes zijn optimaal zonwerend en verduisterd.

Vouwgordijn Ilka

Sfeervol donker vouwgordijn

 

Verduisterende overgordijnen

In gordijnen onderscheiden we in-betweens en (verduisterende) overgordijnen. Voor in-betweens kun je kiezen uit diverse gradaties van transparantie. Als je weinig inkijk hebt, kun je volstaan met een in-between. Het staat heel rijk als je een transparante in-between combineert met een warm overgordijn.

Laat u ook adviseren over de plooien: enkel, dubbel, wave gordijn en de manier van bevestigen: een gordijnroede of -rail, runners, glijders of rollers. Elke methode heeft zijn eigen uitstraling.

Tot slot zijn er de shutters: ook wel klapluiken of binnenluiken genoemd. De lamellen van shutters zijn verstelbaar, waardoor ze licht kunnen kantelen. Dat geeft elk moment van de dag een mooie lichtinval. Shutters, zeker die van hout, geven een fijn strandsfeertje, Ibiza-stijl.

(We laten de verticale lamellen hier bewust onbesproken. Die zijn gedateerd en vooral geschikt voor kantoren en projecttoepassingen.)

Smaak, stijl én functie

Samenvattend: kies binnenzonwering op basis van smaak, stijl én functie. En laat u daarbij goed adviseren, met name in verband met de maten van het betreffende raam.

Terug naar de andere blogs